Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Το προσεχές 15μερο η προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Το προσεχές 15μερο η προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προβεί στη νέα προκήρυξη για τα σχέδια βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, δήλωσε ο υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης στη διάρκεια της ομιλίας του σε αγροτική σύσκεψη στη Λάρισα.
Αναφερόμενος στο μέλλον της ελληνικής γεωργίας, ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξαναγίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπουργείο της ελληνικής γεωργίας, προσθέτοντας πως η παραγωγή τροφίμων είναι θέμα ύψιστης εθνικής ασφάλειας και για αυτό στρεφόμαστε σταθερά στο αγροτοδιατροφικό μοντέλο.

Ένα μοντέλο, που όπως είπε, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την ποιότητα των προϊόντων, την ονομασία προέλευσής τους, την προστιθέμενη κάθε φορά αξία, την ασφάλεια, την αειφορία και την πράσινη ανάπτυξη.

Στην ίδια σύσκεψη από πλευράς των εκπροσώπων των αγροτών γνωστοποιήθηκε πως παρέχεται «περίοδο χάριτος» μέχρι το Δεκέμβριο στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Λάρισας, κ. Σπύρος Τσικρίκας, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου μέχρι το Δεκέμβριο, οι αγρότες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν στους δρόμους. «Δεν είμαστε μαζοχιστές, αλλά θα βρεθούμε σε αδιέξοδο», επισήμανε ο κ. Τσικρίκας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.