Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η θερμότερη χρονιά τα τελευταία 150 χρόνια
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Η θερμότερη χρονιά τα τελευταία 150 χρόνια

Το 2010 είναι και επισήμως η ποιο ζεστή χρονιά. Το βόρειο ημισφαίριο πλήττεται φέτος το καλοκαίρι από ξηρασία και καύσωνες. Ενώ το 2010 το θερμόμετρο έφτασε στα ψηλότερα σημεία όλων των εποχών από τότε τουλάχιστον που καταγράφετε συστηματικά η θερμοκρασία. Η συστηματική καταγραφή της θερμοκρασίας είναι το έτος 1860

Σύμφωνα με το άρθρο στο ΒΗΜΑ, τα στοιχεία στη ΝΑSΑ εφέτος δείχνουν ότι μέση ημερήσια θερμοκρασία της ατμόσφαιρας της Γης είναι η υψηλότερη των τελευταίων 150 ετών.
Τους τελευταίους δύο μήνες, σχεδόν όλη η περιοχή της Μέσης Ανατολής «ψήθηκε» σε θερμοκρασίες... βρασμού, με το θερμόμετρο να δείχνει 55 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μόλις 2,5 βαθμούς χαμηλότερα από την υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών!

Η Κύπρος τσουρουφλίστηκε στους 46 β. Κελσίου, ενώ ακόμη και στην παγωμένη Σιβηρία ή στην αρκτική Φινλανδία ο υδράργυρος άγγιξε τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Η κλιματική αλλαγή είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες υπεύθυνη για τις υψηλές θερμοκρασίες και εκεί οφείλεται το φενόμενο η μεν Ρωσία να καίγεται το δε Πακιστάν να πνίγετε από τις πλημμύρες ενώ στο Περού επικρατούν πολικές θερμοκρασίες
Αντίθετα στο Νότιο Ημισφαίριο επικρατεί το ψυχρότερο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών με αποτέλεσμα 16 περιφέρειες στο Περού, να βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπου η θερμοκρασία στις Ανδεις έφθασε τους μείον 24 βαθμούς Κελσίου, και 400 άνθρωποι- κυρίως παιδιά- έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία.

Πηγή Το Βήμα online
Διαβάστε περισσότερα στo tovima.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.