Σελίδες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Photo: http://www.eugenfound.edu.gr/
Τι ήταν τελικά το «Άστρο των Χριστουγέννων ;
Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης;
Νόβα ή σουπερνόβα;
Μετεωρίτης ή βολίδα;
Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών;
Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα;
Σας περιμένουμε αυτά τα Χριστούγεννα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο για να... παρακολουθήσουμε «Το Άστρο των Χριστουγέννων» και να κάνουμε μαζί ένα ταξίδι πίσω στους αιώνες που πέρασαν, ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, και μέσα από να ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα να γνωρίσουμε τα ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα. Συγχρόνως, η παράσταση, θα «γεμίσει» τον χώρο με έναν «αέρα» παιδικής αθωότητας αναδύοντας πλήθος συναισθημάτων, που σίγουρα θα συγκινήσουν κάθε παιδικό βλέμμα και παράλληλα θα ξυπνήσουν όμορφες παιδικές αναμνήσεις.
«Το Άστρο των Χριστουγέννων» αποτελεί μία επίκαιρη παράσταση του Ιδρύματος Ευγενίδου. Θεματικά πρόκειται για το γνώριμο και αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο θέμα, το οποίο όμως στον θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου αποκτά μια επιστημονική και εκπαιδευτική διάσταση. Πρόκειται για την εορταστική όσο και.... ευαίσθητη ψηφιακή παράσταση που θα γεμίσει και φέτος την ατμόσφαιρα – αλλά και τις καρδιές μικρών και μεγάλων - με το πνεύμα των Χριστουγέννων!
Σας περιμένουμε!!!

Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.