Σελίδες

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: «Ετεροπροσωπ(ε)ία» Έκθεση Θεατρικών Προσωπείων του Θάνου Βόβολη στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Μία ξεχωριστή έκθεση με θεατρικά προσωπεία του Θάνου Βόβολη, παρουσιάζεται από 6 έως 21 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας.
Στην έκθεση «Ετεροπροσωπ(ε)ία» εκτίθενται περίπου 150 προσωπεία από παραστάσεις αρχαίου δράματος αλλά και έργων σύγχρονου δραματολογίου,
σε θέατρα της Σουηδίας , Ισλανδίας και Ελλάδας (π.χ. από τα Εθνικά θέατρα της Ισλανδίας και της Ελλάδας). Προσωπεία τα οποία, στο πλαίσιο των παραστάσεων λειτούργησαν ως όργανα της μεταμόρφωσης του ηθοποιού και δημιουργίας της «χορικότητας», εμβλήματα θεατρικότητας και τελετουργίας.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από εικαστικές εγκαταστάσεις που ερευνούν την οντολογία του προσωπείου, τις διαδρομές ανάμεσα στην Ταυτότητα και την Ετερότητα. Ο Θάνος Βόβολης είναι σκηνογράφος/ενδυματολόγος με ειδικότητα στο σχεδιασμό και κατασκευή προσωπείων, καθώς και visiting professor στο Dramatic Institute της Στοκχόλμης.
Έχει εργαστεί σε περισσότερες από εβδομήντα θεατρικές παραστάσεις στη Σουηδία, Ελλάδα, Ισπανία και Ισλανδία και έχει διευθύνει σεμινάρια με θέμα στην κατασκευή και σκηνική χρήση του προσωπείου στην Σουηδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Ισπανία, Αγγλία. Εκθέσεις με θεατρικά του προσωπεία έχουν γίνει στη Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ, Αθήνα, Δελφούς, Λονδίνο, Βερολίνο, Μαδρίτη, Μέριδα, Σεβίλλη.
Η πανεπιστημιακή του έρευνα αφορά στο τραγικό προσωπείο και την ακουστική λειτουργία του (Dramatic Institute,1990-1995) και στην Μάσκα στο Ευρωπαϊκό θέατρο του 20ου αιώνα (Dramatic Institute 2007-2011).
Εγκαίνια: Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.00
Διάρκεια: 6 - 21 Σεπτεμβρίου 2011
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:
Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028. Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 10.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00, Κυριακή 10.00 - 14.00 εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας με θέμα «Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα» διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής από 25 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου. Στόχος του είναι η σύνδεση του αρχαίου δράματος με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ: Γιάννης Μαργαρίτης
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 3621601, 210 36 30 706, στο 1595 και στα site http://www.athenscityculture.gr/ & http://www.cityofathens.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.