Σελίδες

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 πρόγραμμα ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ


Πρόγραμμα προβολών 2012

Το πρόγραμμα των προβολών του θερινού κινηματογράφου «ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ» του Δήμου Περιστερίου συνεχίζεται και τον μήνα Σεπτέμβριο.  
Ο θερινός κινηματογράφος «ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ» βρίσκεται επί των οδών Κ. Βάρναλη 32 και Μ. Αλεξάνδρου.

ΠΕΜΠΤΗ 1 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 – ΣΑΒΒΑΤΟ 3 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4
ΑΤΑΚΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
BAD TEACHER
Σκηνοθεσία: Τζέικ Κάσνταν
Ηθοποιοί: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίνγκελ, Τζάστιν Τίμπερλάικ
Διάρκεια: 92 λεπτά
Ώρα Έναρξης: 9.00 & 11.00 (Δύο προβολές)
    Η Ελίζαμπεθ Χάλσεϊ είναι μια καθηγήτρια γυμνασίου-κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς όχι μόνο κακομεταχειρίζεται τους μαθητές της και βρίζει σα λιμενεργάτης, αλλά, παράλληλα, πίνει και καπνίζει σα να μην υπάρχει αύριο. Όχι, δηλαδή, πως την πολυενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, καθώς πολύ σύντομα πρόκειται να τα παρατήσει όλα, για να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της. Ωστόσο, όταν ο τελευταίος της δίνει τα… Λουμπουτέν στο χέρι, η Ελίζαμπεθ αναγκάζεται να
ξεδιπλώσει τα θέλγητρά της προκειμένου να ξελογιάσει τον Σκοτ, έναν αφελή καινούργιο καθηγητή, ο οποίος πέρα από γοητευτικός είναι και… ματσωμένος, καθότι κληρονόμος μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης. Μόνο που, προκειμένου να τα καταφέρει, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ράσελ, του γυμναστή του σχολείου, ο οποίος μπλέκει διαρκώς στα πόδια της, αλλά και της Έιμι, μιας δημοφιλούς και καπάτσας συναδέλφου της, η οποία δείχνει αποφασισμένη να κάνει τον Σκοτ δικό της. Πρόκειται για μιά εξωφρενική κωμωδία καταστάσεων με πολλά slapstick γκαγκ, ακραίας συμπεριφοράς, αλλά εντός των συμβατικών πλαισίων της χολιγουντιανής συνταγής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 – ΤΡΙΤΗ 6
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
ORANGES AND SUNSHINE
Σκηνοθεσία: Τζιμ Λόουτς
Ηθοποιοί: Χιούγκο Γουίβινγκ, Εμιλι Γουάτσον, Ντέιβιντ Γουέναμ
Διάρκεια: 105 λεπτά
Ώρα Έναρξης: 8.50 & 11.00 (Δύο προβολές)
     Η ταινία περιγράφει την ιστορία της Μάργκαρετ Χάμφρεϊς, μιας κοινωνικής λειτουργού από το Νότινγκχαμ, η οποία ξεσκέπασε ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών: την οργανωμένη απέλαση παιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σχεδόν μόνη της, ενάντια σε αλλεπάλληλα εμπόδια και αψηφώντας τους αμέτρητους κινδύνους, η Μάργκαρετ ένωσε ξανά χιλιάδες οικογένειες και έβγαλε στο φως μια συγκλονιστική κακοδικία. Με μια πολιτική οξυδέρκεια που θυμίζει το έργο του πατέρα του, Κεν, ο Τζιμ Λόουτς παρακολουθεί τον αγώνα της Μάργκαρετ να ξεσκεπάσει το φριχτό αυτό σκάνδαλο, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στις λεπτομέρειες της σκληρής και άχαρης ζωής μερικών από τα χιλιάδες πρόσωπα συνολικά έφτασαν τις 130.000, που κυριολεκτικά απελάθηκαν, κακοποιήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αυστραλία. Παράλληλα, με μια χαμηλών τόνων σκηνοθεσία, που αποφεύγει τους μελοδραματισμούς, προσπαθεί να συμφιλιώσει μερικούς από τους ανθρώπους αυτούς με τους βιολογικούς γονείς τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 - ΠΕΜΠΤΗ 8
ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ
CASABLANKA
Σκηνοθεσία: Μάικλ Κέρτιζ
Ηθοποιοί: Χόμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Πολ Ενράιτ
Διάρκεια: 102 λεπτά
Ώρα Έναρξης: 8.50 & 11.00 (Δυο προβολές)
     Συνήθως ο πόλεμος χωρίζει τους εραστές. Δεν τους επανασυνδέει, όπως τον ιδιοκτήτη κλαμπ, Ρικ, με τη σύζυγο κυνηγημένου από τους Ναζί αντιστασιακού, Ιλσα. Συνήθως, στο νουάρ το αρσενικό υποκύπτει αμαχητί στο μοιραίο θηλυκό. Δεν έχει το, αντάξιο της ευσυνειδησίας της Ιλσα, ηθικό σθένος του Ρικ. Συνήθως, στα πολιτικά θρίλερ διακρίνεται ξεκάθαρα η διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Δεν εξαφανίζεται στις περιοχές συνάντησης του φωτός με το σκοτάδι. Συνήθως, το σινεμά δεν ριζώνει τόσο βαθιά στη συλλογική συνείδηση. Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο διάσημες ταινίες όλων των εποχών. Η ταινία που διδάσκεται στις ανά των κόσμο σχολές κινηματογράφου διηγείται μια από τις πιο διάσημες ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών. Ένας γοητευτικός και πολύς Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ μια μοναδική και αέρινη Ινγκριντ Μπέργκμαν συναντιούνται στο Μαρόκο και ζουν μια ερωτική ιστορία που θα ριζώσει μέσα σας και θα την θυμάστε για πάντα. Η ταινία κέρδισε τρία Όσκαρ και έμεινε στο συλλογικό θυμικό για το συγκλονιστικό φινάλε αλλά και για αυτό τον έρωτα που όσες φορές και να τον δεις, θα δεις και κάτι δικό σου μέσα του!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 - ΣΑΒΒΑΤΟ 10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 11
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ
RISE OF THE PLANET OF THE APES
Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Γουάιατ
Ηθοποιοί: Τζέιμς Φράνκο, Φρίντα Πίνο, Τζον Λιθγκόου
Διάρκεια: 106 λεπτά
Ώρα Έναρξης: 8.50 & 11.00 (Δυο προβολές)
     Στο σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο, ο Γουίλ Ρόντμαν, επιστήμονας της γενετικής σε πολυεθνική φίρμα, δοκιμάζει σε πιθήκους ένα νέο φάρμακο για την καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ, από την οποία πάσχει ο πατέρας του. Οταν, όμως, το βίαιο ξέσπασμα του βασικού του πειραματόζωου οδηγεί στη θανάτωση όλων των πιθήκων και τη ματαίωση του προγράμματος, ο Γουίλ μένει άθελά του μ' ένα νεογέννητο, το οποίο θα υιοθετήσει και θα αναθρέψει σαν παιδί του. Μόνο που η υψηλή νοημοσύνη που αναπτύσσει ο Καίσαρας μεγαλώνοντας θα τον φέρει σε σύγκρουση με ανθρώπους που επιμένουν να τον αντιμετωπίζουν σαν ζώο, και η ανταρσία θα επέλθει σταδιακά μετά τον αναγκαστικό εγκλεισμό του σε ένα καταφύγιο πιθηκοειδών με αδίστακτους φύλακες. Ο Ρούπερτ Γουάιατ χρησιμοποιεί με δεξιοτεχνία τα ειδικά εφέ για να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα επιστημονικής φαντασίας και να τα συνδέσει με τα διάφορα πρόσωπα και τη δράση. Εντυπωσιακό το φινάλε με την επίθεση των πιθήκων στη Γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο. Μια καλοφτιαγμένη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 – ΤΡΙΤΗ 13
ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ
LE NOM DES GENS
Σκηνοθεσία: Μισέλ Λεκλέρκ
Ηθοποιοί: Σάρα Φορεστιέρ, Ζακ Γκαμπλέν, Ζινεντίν Σουαλέμ
Διάρκεια: 100 λεπτά
Ώρα Έναρξης: 8.50 & 11.00 (Δυο προβολές)
     Η νεαρή και εξωστρεφής Μπάγια ζει τη ζωή της σύμφωνα με το κλασικό μότο "Κάνε έρωτα, όχι πόλεμο". Πηγαίνει στο κρεβάτι με τους πολιτικούς της αντιπάλους, ώστε να τους κερδίζει με το μέρος της- μια μέθοδος που φέρνει αποτελέσματα. Μέχρι που κάποια στιγμή γνωρίζει τον 40χρονο Άρθουρ Μάρτιν. Η Μπάγια και ο Άρθουρ είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι σαν χαρακτήρες, αλλά όταν είναι μαζί, κάτι απροσδόκητο συμβαίνει. Με έναν ωραίο ρυθμό, με έξυπνα ευρήματα και ευπρόσδεκτες σκηνές παρεξηγήσεων, άλλοτε με μια ρομαντική νότα, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σατιρική διάθεση, έτσι που να συνδυάζει με δεξιοτεχνία τα διάφορα κινηματογραφικά είδη, ο Λεκλέρκ έφτιαξε μια πέρα για πέρα απολαυστική, πολιτική κωμωδία. Κωμωδία που θέτει πολλά καίρια πολιτικά αλλά και υπαρξιακά ερωτήματα, όχι μόνο για τους Γάλλους αλλά για όλους μας. Ταυτόχρονα, αποσπά έξοχες ερμηνείες από το ζευγάρι των πρωταγωνιστών του: τη Σάρα Φορεστιέ, που δίνει με ζωντάνια, χάρη και ξεχωριστή ενέργεια την Μπαχία, οι σκηνές όπου περιφέρεται ολόγυμνη στο Μετρό είναι από τις πιο χαριτωμένες της ταινίας και τον Ζακ Γκαμπλέν, που δίνει άλλοτε με χιούμορ, κι άλλοτε με σοβαρότητα και συγκίνηση, τον Αρτίρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 - ΠΕΜΠΤΗ 15
ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ
HOW TO STEAL A MILLION
Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Γουάιλερ
Ηθοποιοί: Όντρεϊ Χέπμπορν, Πίτερ Ο' Τουλ, Ελάι Γουάλας
Διάρκεια: 123 λεπτά
Ώρα Έναρξης: 8.40 & 11.00 (Δυο προβολές)
     Η Νικόλ είναι μια μεγαλοαστή Παριζιάνα, κόρη ενός από τους σημαντικότερους συλλέκτες έργων τέχνης, ο οποίος, απλώς, φτιάχνει τα έργα… μόνος του! Οταν η Αφροδίτη του Τσελίνι, την οποία έχουν πλάσει τα χέρια του επίσης πλαστογράφου παπού, πρόκειται να εκτεθεί σ’ένα μεγάλο μουσείο, προκειμένου ν’αποφύγει τους ελέγχους αυθεντικότητας και την ντροπή της οικογένειας, η Νικόλ προσλαμβάνει τον Σάιμον, λωποδύτη της καλής κοινωνίας, να κλέψει την Αφροδίτη από τον χώρο όπου εκτίθεται. Η ταινία, ασφαλώς, είναι μια απλή ρομαντική κομεντί, μόνο που απ’όποια πλευρά κι αν την κοιτάξεις, πλησιάζει την τελειότητα. Το σενάριο είναι τολμηρό και διασκεδαστικό, με συνεχείς ανατροπές και ατάκες γεμάτες χιούμορ. Το Παρίσι είναι μεγαλόπρεπο και ανοιξιάτικο. Ο Πίτερ Ο’Τουλ έχει όλη την αγορίστικη, σκανταλιάρικη γοητεία που ακτινοβολούν τα γαλάζια του μάτια. Η Οντρεϊ Χέπμπορν, από την κορυφή μέχρι τα νύχια ντυμένη με Ζιβανσί (προσέξτε και τη σχετική αναφορά μέσα στο σενάριο), είναι πιο θηλυκή, κομψή και χαριτωμένη παρά ποτέ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 - ΣΑΒΒΑΤΟ 17 - ΚΥΡΙΑΚΗ 18
ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
MANUALE D' AM3RE
Σκηνοθεσία: Τζιοβάνι Βερονέζι
Ηθοποιοί: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μόνικα Μπελούτσι, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο
Διάρκεια: 125 λεπτά
Ώρα Έναρξης: 8.40 & 11.00 (Δύο προβολές)
     Ένας οδηγός ταξί είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε τρεις ιστορίες ερωτικού  μπλεξίματος και ιταλιάνικης τρέλας. Ένας νεαρός δικηγόρος που πρόκειται σύντομα να παντρευτεί την αγαπημένη του φεύγει για μια ολιγοήμερη δουλειά σε ένα χωριό. Εκεί όμως θα τον γοητεύσει το ασυμβίβαστο πνεύμα των κατοίκων και η παρουσία μιας ελκυστικής γυναίκας... Μία παρορμητική γυναίκα θα εισβάλλει στη ζωή ενός γνωστού παρουσιαστή ειδήσεων και θα την κάνει άνω κάτω...  Ένας ιταλοαμερικανός καθηγητής έχει αποσυρθεί στη Ρώμη. Η όμορφη κόρη ενός φίλου του θα κάνει την –μεταμοσχευμένη- καρδιά του να χτυπήσει δυνατά. Η σειρά των σπονδυλωτών ταινιών «Manuale d’ Amore» επαναλαμβάνει για τρίτη φορά τη συνταγή. Διαιωνίζει για μια ακόμα φορά στερεότυπα για τους Ιταλούς, με χυμώδεις γυναίκες, ερωτιάρηδες γέρους, χωρατατζήδες επαρχιώτες, και, πέρα από 1-2 χαριτωμένες στιγμές, αρκείται σε ένα συνδυασμό φαρσικού χιούμορ και γλυκερού ρομάντζου προσπαθώντας να κλέψει τη λάμψη από το σαρδόνιο πνεύμα της παλιάς ιταλικής κωμωδίας.



Πρόγραμμα προβολών 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.