Σελίδες

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012

Σύμφωνα με δήλωση της Υπ. Παιδείας « Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής»
Αν και το Πανεπιστημιακό έτος προβλέπεται να ξεκινήσει με απεργίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Ενώ με προβλήματα θα ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά, προβλήματα τα οποία το Υπουργείο Παιδείας ευελπιστεί ότι θα λύσει σύντομα
Λιγότεροι εκπαιδευτικοί φέτος στα σχολεία αφού οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών φέτος ανέρχονται σε 6.000, ενώ οι διορισμοί σε 600. 
Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα έχει καταγραφεί το σύνολο των λειτουργικών κενών και θα ανακοινωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι τοποθετήσεις αναπληρωτών θα γίνουν έως τις 08/09/2011.
Θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση για παράταση του χρόνου διορισμού όσων έχουν πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Εξαντλούμε τους πίνακες των βασικών ειδικοτήτων (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, δάσκαλοι). Οι υπόλοιπες ειδικότητες, με κανονιστική πράξη, έχουν δικαίωμα διορισμού την επόμενη σχολική χρονιά
Χωρίς να υπάρχουν όλα τα βιβλία θα ξεκινήσει η φετινή χρονιά αφού η εκτύπωση των βιβλίων είναι σε εξέλιξη   με στόχο στις 12 Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν τα σχολεία, να έχουν παραδοθεί όλα τα βασικά βιβλία και το επόμενο 20ήμερο να παραδοθούν τα υπόλοιπα τεύχη, που δεν είναι αναγκαία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
  Σε 180 σχολεία (21 νηπιαγωγεία, 96 δημοτικά και 63 Γυμνάσια) θα γίνει πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών, τα οποία είναι έτοιμα και θα αναρτηθούν άμεσα στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα αξιολογηθούν, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις όπου κρίνεται σκόπιμο.
  Στην Α’ Λυκείου - τάξη πρώτης εφαρμογής του «Νέου Λυκείου»- θα εφαρμοστούν αναμορφωμένα προγράμματα σπουδών για τις Φυσικές Επιστήμες (Φυσική, Χημεία, Βιολογία), τα Μαθηματικά (Άλγεβρα, Γεωμετρία) και την Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία Ελληνικά και Γραμματεία, Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία). Πλήρεις οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Σχολείου και θα αποσταλούν σε όλα τα σχολεία.
Στην Α’ Λυκείου θα εισαχθεί το μάθημα της ερευνητικής εργασίας (project). Ειδικός οδηγός για τον εκπαιδευτικό βρίσκεται, ήδη, σε φάση εκτύπωσης από τον ΟΕΔΒ και άμεσα θα αναρτηθεί, σε ψηφιακή μορφή, στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Σχολείου.
  Ιδρύονται Τεχνολογικά Λύκεια, με ειδικότητες βάσει των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας, ενισχύοντας την  προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων τους, οι οποίοι θα έχουν την απαραίτητη επάρκεια γνώσεων και δεξιοτήτων και αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
  Στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Σχολείου (http://digitalschool.minedu.gov.gr/), (340 χιλιάδες επισκέψεις μέχρι στιγμής), έως τις 10/09/2011 θα έχουν ενσωματωθεί 140 σχολικά βιβλία όλων των τάξεων από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο σε μορφή html.
Είκοσι  βιβλία (όλα τα σχολικά βιβλία της Β’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου) θα είναι πλήρως εμπλουτισμένα με διαδραστικά πολυμέσα.
Όλα τα βιβλία του Γυμνασίου θα περιλαμβάνουν και συνδέσμους με λήμματα της ελληνικής Βικιπαιδεία (http://el.wikipedia.org/).
  Στην πλατφόρμα των Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Βοηθημάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (http://www.study4exams.gr/), (380 χιλιάδες επισκέψεις μέχρι στιγμής)  έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα υπάρχει αναρτημένο πλήρες υλικό για τα εξής μαθήματα: α) Αρχαία Ελληνικά, β) Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, γ) Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, δ) Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, ε) Βιολογία και στ) Λατινικά.
Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία του Καθηγητή-Συμβούλου στην πλατφόρμα, που θα αποστέλλει ηλεκτρονικά στους μαθητές απαντήσεις σχετικά με απορίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.