Σελίδες

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η Κερασία Σαμαρά στο Διομήδειο Κήπο.

«ΦΑΙΔΡΑ», Συναυλία για πιάνο – φωνή Ένα πρόγραμμα τραγουδιών, πολύ προσεκτικά επιλεγμένων, με στόχο την ψυχαγωγία των θεατών, αλλά και το ταξίδι στο γνήσιο ελληνικό τραγούδι του 20ού αιώνα παρουσιάζει η Κερασία Σαμαρά την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 8:30μ.μ στο Παλατάκι..
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο μέρη:
Στο πρώτο, επιλέχθηκαν τραγούδια ευρείας γκάμας (θεατρικά, ρεμπέτικα, έντεχνα, επιθεωρησιακά) που αφηγούνται κάποιες προσωπικές ιστορίες, άλλοτε κωμικές και άλλοτε όχι, όπως π.χ. «ο Αντώνης ο Βαρκάρης ο Σερέτης», «Ο μήνας έχει 13», «Αχ, Μαρί», «Ένα πλοίον ταξιδεύον» κ.ά.
Περνώντας μέσα από διάφορες εποχές μουσικές, ο ακροατής ξεκουράζεται, αναθυμάται και διασκεδάζει με τις ιστορίες που αφηγούνται τα τραγούδια αυτά, αλλά και με την ίδια τη μουσική, που τον ταξιδεύει σε άλλους χρόνους, άλλα ήθη, ελληνικά.
Στο δεύτερο μέρος ακούγονται γνωστά τραγούδια της εικοσαετίας 1950 – 1970, κορυφαίων συνθετών μας, π.χ. Ζαμπέτα, Καλδάρα και άλλων, με προεξέχοντες τους Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζιδάκι.

Θυμίζουμε μεγάλες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού και ξαναζωντανεύουμε με την μουσική καθοδήγηση του μοναδικού Τάσου Καρακατσάνη, που συνοδεύει στο πιάνο, στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας.
Μία ευκαιρία για το κοινό να σιγοτραγουδήσει και να χαμογελάσει ακούγοντας γνώριμες αγαπημένες μελωδίες.
Στην παράσταση υπάρχουν μικρές θεατρικές εκπλήξεις με μία έκτακτη κωμική συμμετοχή-ενσταντανέ κι ένα αναπάντεχο φινάλε.
Η συναυλία αυτή έχει παρουσιαστεί στη μουσική σκηνή ‘ Φαίδρα ’ καθώς και στο Διομήδειο Κήπο του Πανεπιστημίου Αθηνών .
Ερμηνεύουν:
Φωνή: Κερασία Σαμαρά
Στο πιάνο ο Τάσος Καρακατσάνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.