Σελίδες

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Φωτοκυκλώστε... με το Δήμο Περιστερίου



Ο Δήμος Περιστερίου συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ», το οποίο είναι ένα συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων φωτιστικών και λαμπτήρων, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 
Στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης προς τους Περιστεριώτισσες και τους Περιστεριώτες, τονίζει: «Η ανακύκλωση δεν είναι απλώς αναγκαιότητα για τη μείωση των απορριμμάτων, αλλά «επένδυση ζωής» για κάθε πόλη που σέβεται τις ανάγκες των δημοτών της. Στο Περιστέρι, το περιβάλλον και η ανακύκλωση είναι απαίτηση και μάχη όλων μας».

 
Ως γνωστόν, ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος σε πανελλαδικό επίπεδο, κατασκεύασε το «Πράσινο Σπίτι», το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο δημόσιο κτίριο, δημιούργησε ένα εκτεταμένο δίκτυο ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων και σήμερα προχώρησε πλέον στο επόμενο στάδιο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που περιλαμβάνει και την φωτοκύκλωση....».

 
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρολογικών Υπηρεσιών Βασίλης Μπέτσης ενημερώνει τους πολίτες ότι: «Οι λαμπτήρες αποτελούνται από υλικά τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα, καθώς περιέχουν στοιχεία και μέταλλα, που επιβαρύνουν το περιβάλλον αν πεταχτούν στα σκουπίδια. Η ανακύκλωση τους, λοιπόν, είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος...».

 
Τα ανακυκλώσιμα είδη είναι τα παρακάτω:

  • Φωτιστικά.
  • Άλλος φωτιστικός εξοπλισμός και εξοπλισμός προβολής ή ελέγχου του φωτός.
  • Ευθείς λαμπτήρες φθορισμού
  • Λαμπτήρες φθορισμού μικρών διαστάσεων
  • Λαμπτήρες εκκενώσεως υψηλής πιέσεως, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων νατρίου, υδραργύρου και των λαμπτήρων αλογονούχων μετάλλων.
  •  Λαμπτήρες διαφόρων ειδών (Πυράκτωσης, Ιωδίνης κ.α.)
Να σημειωθεί ότι οι λαμπτήρες επειδή περιέχουν υδράργυρο πρέπει να μπουν σε ειδικό κάδο καθώς χρειάζονται ειδική διαδικασία για ανακύκλωση. Είναι πολύ σημαντικό να μεταχειρίζονται προσεχτικά καθώς τυχόν σπάσιμο τους απελευθερώνει στο περιβάλλον υδράργυρο.

 
Τα κεντρικά σημεία συλλογής λαμπτήρων και φωτιστικών είναι τα εξής:
  1. 1η Παιδική Χαρά, Παναγή Τσαλδάρη
  2. Πλατεία Αγίας Μαρίνας, Ανθούπολη
  3.  Πλατεία Πλουτάρχου και Βύρωνος, Νέα Ζωή
  4. Πλατεία Τζων Κέννεντυ και Πάρνηθος, Λόφος Αξιωματικών
  5. Πλατεία Δασκαλογιάννη, Παλαιό Μπουρνάζι
  6. Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Κηπούπολη
  7. Κρυστάλλη & Τσαλαβούτα (Ηλεκτρολογικό Τμήμα Δήμου Περιστερίου)
Δείτε εδώ το φυλλάδιο του Δήμου Περιστερίου για τη «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.