Υπάρχει ένας λόγος που το 74% των ευρωπαίων καταναλωτών προτιμούν τις γυάλινες συσκευασίες για τα τρόφιμα και τα ποτά τους
Το γυαλί έχει την ιδιότητα να μην αλλοιώνει τη γεύση, είναι άοσμο, οπότε δε θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσετε για το αν θα επηρεάσει τα συστατικά και τη γεύση των προϊόντων σας.
Στην πραγματικότητα, το γυαλί, είναι το μόνο υλικό συσκευασίας που δεν χρειάζεται επιπλέον στρώματα και πρόσθετα συστατικά για τη διατήρηση της γεύσης και του περιεχομένου του και παρέχει μια φυσική ασπίδα κατά των βακτηρίων.
Το 85% των Ευρωπαίων καταναλωτών δηλώνει ότι ποτέ δεν θα σκεφτόταν να γιορτάσει μια ειδική περίσταση χωρίς γυαλί.
Και 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το γυαλί
Διαβάστε όλο το άρθο στο περιοδικό Prevention
Το γυαλί έχει την ιδιότητα να μην αλλοιώνει τη γεύση, είναι άοσμο, οπότε δε θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσετε για το αν θα επηρεάσει τα συστατικά και τη γεύση των προϊόντων σας.
Στην πραγματικότητα, το γυαλί, είναι το μόνο υλικό συσκευασίας που δεν χρειάζεται επιπλέον στρώματα και πρόσθετα συστατικά για τη διατήρηση της γεύσης και του περιεχομένου του και παρέχει μια φυσική ασπίδα κατά των βακτηρίων.
Το 85% των Ευρωπαίων καταναλωτών δηλώνει ότι ποτέ δεν θα σκεφτόταν να γιορτάσει μια ειδική περίσταση χωρίς γυαλί.
Και 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το γυαλί
- Το γυαλί είναι 100% καθαρό. Είναι κατασκευασμένο από τρία φυσικά, μη-τοξικά στοιχεία: άμμος, ανθρακικό νάτριο και ασβεστόλιθος.
- Ένα γυάλινο δοχείο μπορεί να πάει από ένα κάδο ανακύκλωσης στο ράφι ενός καταστήματος σε μόλις 30 μέρες!
- Επειδή το γυαλί είναι αδρανές, προστατεύει καλύτερα το περιεχόμενό του. Αυτό σημαίνει ότι το γυαλί δεν θα επηρεάσει την αρχική γεύση και την ποιότητα των τροφίμων και των ποτών σας.
- Είναι ένα από τα πολύ λίγα 100% ανακυκλώσιμα υλικά ατέλειωτης συσκευασίας.
- Το μέσο ποσοστό ανακύκλωσης για τις 27 χώρες της ΕΕ είναι 65% .
- Φτιάχνοντας γυαλί από ανακυκλωμένο γυαλί χρησιμοποιείται 40% λιγότερη ενέργεια από ό,τι oταν φτιάχνεται γυαλί από πρώτες ύλες.
- Τα γυάλινα δοχεία είναι 40% ελαφρύτερα από ό,τι ήταν πριν απο 20 χρόνια.
- Το 2008, υπήρξε εξοικονόμηση ύψους 13,8 εκατ. τόνων, πρώτων υλών - όσον αφορά την εξοικονόμηση CO2, που ισούται με την αφαίρεση περίπου 4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το δρόμο!
- Tο γυαλί είναι άοσμο: για αυτό τα αρώματα και οι κολόνιες μπαίνουν μόνο σε γυάλινες φιάλες - δεν αλλοιώνεται η μυρωδιά.
- Το γυαλί επίσης δεν έχει γεύση, γι' αυτό είναι ιδανικό για γευσιγνωσία κρασιού. Αποκαλύπτει τις λεπτές αποχρώσεις και τα χαρακτηριστικά που προσφέρει κάθε κρασί.
Διαβάστε όλο το άρθο στο περιοδικό Prevention
Διαβάστε προηγούμενη ανάρτηση για το γυαλί
Σκεφτείτε:
ΑπάντησηΔιαγραφή-Αν θα πίνατε ποτέ ένα πολύ καλό κρασί σε πλαστικό ποτήρι????
-Αν θα πίνατε μία παγωμένη μπίρα το καλοκαίρι σε πλαστικό ποτήρι????
Επίσης ένα καλό με το Γυαλί είναι
ότι μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές χωρίς να φθαρεί ή να κινδυνεύουν τα τρόφιμα. Παραμένει το ίδιο όπως στην αρχή
Δεν είναι μόνο ότι είναι ασφαλές υλικό για τα τρόφιμα αλλά .. δίνει ποιότητα στη ζωή μας