Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ανοιχτά Σχολεία δήμου Αθηναίων: Υποβολή προτάσεων για την Άνοιξη –Καλοκαίρι 2017
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ανοιχτά Σχολεία δήμου Αθηναίων: Υποβολή προτάσεων για την Άνοιξη –Καλοκαίρι 2017

Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων ετοιμάζονται για τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά προγράμματά τους. Ο καινοτόμος θεσμός του δήμου Αθηναίων, που κρατά 25 σχολεία της Αθήνας ανοιχτά έως το βράδυ, έχει κερδίσει ήδη την αγάπη και την εμπιστοσύνη των γειτονιών της πόλης.
 Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετέχουν σε ενδιαφέροντα προγράμματα, καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, αποκτούν γνώσεις και μετατρέπουν τα σχολεία σε πυρήνα της γειτονιάς. Έτσι, τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, υπηρεσίες, φορείς, οργανώσεις, ιδρύματα, μουσεία, συλλόγους γονέων, να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την υλοποίηση δράσεων στα σχολεία, είτε δραστηριοποιούνται ήδη στους χώρους των σχολείων, είτε επιθυμούν να το πράξουν στο μέλλον.
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 10η Φεβρουαρίου 2017, για δράσεις που θα υλοποιηθούν τις περιόδους την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2017. Η υποβολή προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr, από όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι και να παρακολουθούν τα στάδια αξιολόγησής της.
Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, από τις 15.00 έως τις 19.00, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία σε συνεργασία με το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει στα γραφεία της πλατφόρμας καινοτομίας (Λιοσίων 22, 5ος όροφος)  την πρωτοβουλία «Ανοιχτή Δευτέρα για τα Ανοιχτά Σχολεία», όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και για τη διαδικασία υποβολής πρότασης.

Ενδεικτικά, η φύση των προτεινόμενων δράσεων θα μπορούσε να είναι η ακόλουθη:
▪ Δράσεις ψυχαγωγίας [π.χ. καλλιτεχνικό εργαστήρι, θέατρο, δημιουργικό παιχνίδι]
▪ Δράσεις αθλητισμού [π.χ. αθλήματα, χορός, σκάκι, γυμναστική κ.ά.]
▪ Δράσεις πολιτισμού [π.χ. κινηματογράφος, μουσική, δράσεις φιλαναγνωσίας κ.ά.]
▪ Δράσεις βελτίωσης της γειτονιάς και του δημόσιου χώρου
▪ Δράσεις τεχνολογίας [π.χ. σεμινάρια Η/Υ, ρομποτική κ.ά.]
▪ Εκθέσεις [π.χ. αποκέντρωση εκθεμάτων μουσείων κ.ά.]
▪ Μαθητικά φεστιβάλ [π.χ. Πανηγύρι φυσικών επιστημών, μουσικής, κ.ά.]
▪ Εργαστήρια πρακτικών γνώσεων [π.χ. μαγειρική, σαπωνοποιία, οδική αγωγή κ.ά.]
▪ Ενημερωτικά-επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς, πολίτες
▪ Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά
▪ Επαγγελματική ανάπτυξη - επιμόρφωση για ενήλικες

Για την αξιολόγηση των προτάσεων και την επιλογή των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ο δήμος Αθηναίων έχει συγκροτήσει μια επιστημονική, μη-αμειβόμενη Ομάδα Εργασίας.
Βασικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την επιλογή των δράσεων είναι:
▪ Να απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες
▪ Να είναι καλοσχεδιασμένες, συνεκτικές και τεκμηριωμένες με ξεκάθαρους στόχους
▪ Να έχουν συνάφεια με τις δράσεις, τους προσανατολισμούς και τις προτεραιότητες της πολιτείας και του δήμου Αθηναίων
▪ Είτε να προσφέρονται δωρεάν, είτε να περιλαμβάνουν τεκμηριωμένο προϋπολογισμό.
Οι επιλεγμένες δράσεις υπόκεινται σε συνεχή αξιολόγηση κατά τη διάρκεια υλοποίησής τους και δύνανται να ανασταλούν εάν δεν πληρούν τα συμφωνηθέντα κριτήρια. Επίσης, επιδιώκεται η επανάληψη ή/και επέκταση των επιτυχημένων δράσεων.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία και τις προσφερόμενες δράσεις μπορείτε να δείτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία είναι μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.