Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Σεμινάριο - Εργαστήριο Κινηματογράφου στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Σεμινάριο - Εργαστήριο Κινηματογράφου στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη

photo : Jo Black
Σεμινάριο-εργαστήριο κινηματογράφου, το οποίο διερευνά σε ευρύ φάσμα τα συστατικά της έβδομης τέχνης και της έννοιας της οπτικής επικοινωνίας, διοργανώνει από τις 18 Ιανουαρίου έως τις  8 Μαρτίου, ο  Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη. Θα αποκτηθεί γνώση πάνω στο εξειδικευμένο λεξιλόγιο της βιομηχανίας του κινηματογράφου και ανάλυση ειδικοτήτων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν την τέχνη του κινηματογράφου, αλλά και σε εφήβους με σκοπό την κινηματογραφική κατεύθυνση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές αποσπασμάτων ταινιών αναλύοντας την ιστορία του κινηματογράφου, τα είδη, το θεωρητικό μοντάζ και τα στάδια παραγωγής, δημιουργικές ομαδικές και ατομικές ασκήσεις - σεναριακής γραφής /κινηματογραφικής αφήγησης και πρακτικό εργαστήρι σκηνοθεσίας - χρήση ψηφιακής κάμερας και ολοκληρωμένη άσκηση σκηνοθεσίας.
Στο σεμινάριο διδάσκουν η σκηνοθέτης / casting director  Ελπίδα Παναγιωτίδου και ο σκηνοθέτης  Νίκος Καλλαράς.
Τα εβδομαδιαία μαθήματα (1,5 ώρας) αποτελούνται από:
• Σύντομη αναφορά στην ιστορία του κινηματογράφου
• Κινηματογραφικά είδη και κινήματα
• Βασικές αρχές γραφής σεναρίου
• Μέθοδοι γραφής και αφηγηματικές τεχνικές
• Χρήση ψηφιακής κάμερας και Βασικές Αρχές σκηνοθεσίας
• Τεχνικές κινηματογράφησης
• Θεωρία Μοντάζ
• Ειδικότητες και ο ρόλος τους στην υλοποίηση ταινιών
Διάρκεια: 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις (σύνολο 12 ώρες)
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη 19:30 στο χώρο της Ιωαννείου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων, η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και χρειάζεται  κράτηση θέσης από τους ενδιαφερόμενους.
Ιωάννειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων:  Πανόρμου 59, Αθήνα, τηλ.: 2106983905-6
email: biblio12@otenet.gr

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.