Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Μελιτζάzz On The Road 2016
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Μελιτζάzz On The Road 2016

Το πιο φευγάτο οπωροχορευτικό
και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ!

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε διοργανώνει φέτος για ενδέκατη χρονιά το φεστιβάλ Τσακωνιάς μελιτζάzz Λεωνιδίου, 6-10 Ιουλίου 2016. Ο Δήμος σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στο φετινό Μελιτζάzz, για να απολαύσετε ένα εναλλακτικό και βραβευμένο φεστιβάλ. Το Μελιτζάzz έχει ήδη αναγνωριστεί και τιμηθεί από το 2015 με το ευρωπαϊκό σήμα EFFE 2015-2016, έχοντας ενταχθεί στο δίκτυο των εκλεκτών ευρωπαϊκών φεστιβάλ.

  • Τα σοκάκια και οι πλατείες του Λεωνιδίου
  • Οι αυλές των Τσακώνικων πυργόσπιτων και αρχοντικών
  •  Οι γεύσεις της τσακώνικης μελιτζάνας
  • Οι καλλιτεχνικές, κινηματογραφικές και μουσικές γωνιές
  • Η εμπειρία του πιο αρχοντικού φεστιβάλ δρόμου.
Το Μελιτζάzz φέτος ταξιδεύει και εξερευνά την πόλη του Λεωνιδίου. Ανοίγει αρχοντικά και πυργόσπιτα 200 ετών, περιδιαβαίνει τις γειτονιές, αναζητά αξιοθέατα, επισκέπτεται μερικά από τα παλαιότερα εν λειτουργία καταστήματα της Ελλάδας, δοκιμάζει τοπικές γεύσεις τσακώνικης μελιτζάνας, παίζει παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια, ακούει ζωντανά την Τσακώνικη γλώσσα, άμεση απόγονο της Δωρικής διαλέκτου, παρακολουθεί ταξιδιάρικες ταινίες, απολαμβάνει εκθέσεις και μουσεία, ακούει γοητευτικές μουσικές -jazz, swing, παραδοσιακά, tarantella, έντεχνο, λαϊκά, funk, soul- και χορεύει στις πλατείες και τους δρόμους του Λεωνιδίου, της αρχοντικής πρωτεύουσας της Τσακωνιάς.
Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.
Αφορμή και οδηγός η περίφημη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.
Το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά γιορτάζουν προβάλλοντας τις σπάνιες ιδιότητές τους, την τσακώνικη γλώσσα με τα θεμέλιά της στη δωρική διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα, τη σπουδαία τοπική αρχιτεκτονική, την τοπική παράδοση και φιλοξενία αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.
...Τσακώνικα δημοτικά, flamenco, oriental, ρεμπέτικο, tarantella, Κυπριακά, belly dance, Αμερικάνικα blues, Βαλκανικά παραδοσιακά, gospel, funk, soul, Σέρβικα χάλκινα, percussion, Αργεντίνικο tango, οπερέτα, Κουβανέζικη salsa, Βραζιλιάνικη samba, capoeira, maculele, σμυρναίικο, ινδιάνικοι χοροί, latin, batucada, παιδική χορωδία, jazz, swing & gypsy jazz...

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.melitzazz.gr/ και στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης: https://www.facebook.com/melitzazz/?fref=ts

Το Μελιτζάzz απέσπασε τη διάκριση
EFFE Label 2015-2016



Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.