Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Ο Δήμος Περιστερίου και το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου στα πλαίσια του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 φιλοξενεί τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ένα από τα πρώτα υπολογιστικά συστήματα.
Θα εκτεθεί για τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας από τις 4 Μαΐου έως 8 Μαΐου 2015 (ώρες 10:00 - 12:30) και για το κοινό (ώρες 18:00 - 21:00), στην αίθουσα Τέχνης του Δημαρχείου (Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως, σταθμός Μετρό "Περιστέρι").
Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Καθηγητή Φυσικής του Διαστήματος, Δ/ντή Εργ. Αστροφυσικής και Δ/ντή Αστεροσκοπείου Π.Α.-Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ Ξενοφών Μουσά, με θέμα: "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων". Είσοδος Ελεύθερη.
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι φτιαγμένος από χαλκό πολύπλοκος μηχανισμός, τοποθετημένος μέσα σε ξύλινο πλαίσιο, που προβληματίζει και συναρπάζει τους ιστορικούς της επιστήμης και της τεχνολογίας, από την ανακάλυψή του λίγο πριν από το Πάσχα του 1900.
Ήταν ένας αναλογικός υπολογιστής, σχεδιασμένος να υπολογίζει τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων. Εκτιμάται ότι φτιάχτηκε γύρω στο 87 π.Χ. από τον ρόδιο αστρονόμο Γέμινο.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.