Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Φεβρουάριο στο Παιδικό Μουσείο
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Φεβρουάριο στο Παιδικό Μουσείο

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το εκπαιδευτικό τμήμα του, περιλαμβάνει τα Σαββατοκύριακα στο πρόγραμμά του, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.
Ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στο σύρμα και στη γιορτή της Αποκριάς και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων  έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:
Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 & Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

 «Πέφτει σύρμα!»
Τι είναι το σύρμα; Τι υφή έχει; Πόσα διαφορετικά σύρματα υπάρχουν; Πόσες διαφορετικές χρήσεις έχει το σύρμα;
Τα παιδιά ανακαλύπτουν το σύρμα και τις χρήσεις του και δημιουργούν πρωτότυπες κατασκευές από σύρμα!

Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015
 «Μια μάσκα ζω(ο)ντανή!»
Πόσα διαφορετικά είδη ζώων υπάρχουν; Σε πόσες ομάδες μπορούμε να τα χωρίσουμε; Τι σχέση έχουν τα ζώα με τις απόκριες;
Τα παιδιά παίζουν με τα ζώα, πειραματίζονται με την έννοια της συλλογής και κατασκευάζουν τις δικές τους μάσκες με οδηγό… το αγαπημένο τους ζώο!

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015
«Ένα ψωμί που το λένε… λαγάνα!»
Με ποιον τρόπο φτιάχνεται το ψωμί; Από ποια υλικά αποτελείται; Τι είναι η λαγάνα; Τα παιδιά με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά, υφές και χρώματα και παρασκευάζουν τη δική τους λαγάνα!
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή για
1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ &
ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.
Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν στις κατηγορίες συλλογών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στην κατηγορία συλλογών με θέμα «Ο άνθρωπος συνυπάρχει» και στη γιορτή της Αποκριάς και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 & Κυριακή 1 Μαρτίου 2015
 «Έχω ένα σχέδιο! Σχεδιάζουμε σχέδια;»
Τι να σημαίνει ντιζάιν; Πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορώ να σκεφτώ για να διακοσμήσω ένα αντικείμενο, ένα πρόσωπο; Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την έννοια του σχεδίου, ανακαλύπτουν σχέδια στην τέχνη, την επιστήμη, τη φύση, στον κόσμο γύρω τους αλλά... και στη σοφίτα του Παιδικού Μουσείου!

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 & Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015
«Γέροι και κορέλες»
Με ποιους τρόπους γιορτάζουν τις απόκριες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας; Τι ξεχωριστό συμβαίνει στη Σκύρο τις μέρες αυτές; Τα παιδιά ανακαλύπτουν το έθιμο αυτό μέσα από μια συλλογή που έχουν δημιουργήσει τα ίδια τα παιδιά από τη Σκύρο. Στη συνέχεια, κατασκευάζουν το δικό τους αποκριάτικο αντικείμενο για να διώχνουν το «κακό».

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 & Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015
«Χαρταετοί… από πηλό»
Τα παιδιά γνωρίζουν την προέλευση του χαρταετού, τους βασικούς σταθμούς στην ιστορία του, τα διάφορα υλικά και σχήματα που πήρε μέσα στον χρόνο. Πειραματίζονται πλάθοντας έναν δικό τους διακοσμητικό χαρταετό από πηλό.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι:
12:00 – 13:00
H οικονομική συμμετοχή για
1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 6,00 ευρώ &
ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4,00 ευρώ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα των συλλογών παρατηρούν, ανακαλύπτουν και εκφράζονται δημιουργικά! 
Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου- Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.