Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Οι Κουδουναραίοι του Διστόμου στον Δήμο Αχαρνών
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι Κουδουναραίοι του Διστόμου στον Δήμο Αχαρνών

Στις 15-2-2015 ημέρα Κυριακή φιλοξενούμε στο Δήμο Αχαρνών τους Κουδουναραίους του Δίστομου για μια αξέχαστη Αποκριά. Η Αποκριάτικη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το Δημαρχείο και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του Αγ. Βλασίου.
Εκεί θα απολαύσουμε Παραδοσιακούς Χορούς από τους Συλλόγους του Δήμου Αχαρνών και των τμημάτων της ΔΗ.Κ.Ε.Α. με γευστικότατες Παραδοσιακές Ντόντιλιες.
Οι Κουδουναραίοι είναι ένα παλιό έθιμο (30 αιώνων) της περιοχής του Διστόμου που έχει διονυσιακές ρίζες και συνίσταται στην περιφορά ανθρώπων ντυμένων με προβιές ζώων και ζωσμένοι με κουδούνες στο σώμα τους, οι οποίοι προσπαθούν συμβολικά να ξυπνήσουν τη φύση μόλις τελειώνει ο χειμώνας και αρχίζει η άνοιξη. Μαζί με την αθυρόστομη "αριστοφανικής προέλευσης" γλώσσα τους αποτελούν, ξέχωρα από τους υπόλοιπους Καρναβαλιστές έντονη την παρουσία τους, που ολοκληρώνεται με το καθιερωμένο "τολμηρό" τραγούδι τους, μπροστά στους επίσημους της περιοχής.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.