Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: "A JEWEL MADE IN GREECE",στην Τεχνόπολη
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

"A JEWEL MADE IN GREECE",στην Τεχνόπολη

Την έκθεση "A JEWEL MADE IN GREECE",  φιλοξενεί και φέτος από τις 8 έως τις 15 Φεβρουαρίου η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Η έκθεση συγκεντρώσει και αυτήν τη χρονιά τις περισσότερες από τις πιο έγκυρες υπογραφές των δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος, ενώ το καλοκαίρι θα φιλοξενηθεί εκ νέου στο Ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi.
Η έκθεση ξεκίνησε και υλοποιήθηκε ως ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, ενώ την επιμέλειά της έχει η Ιστορικός Τέχνης  Ίρις Κρητικού.Σκοπός της είναι η δημιουργία μιας ευέλικτης και καλαίσθητης πλατφόρμας που φιλοξενεί σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Δημιουργικό Κόσμημα, σε μία χρονική στιγμή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιο για την εξωστρέφεια και τη σύγχρονη αισθητική παρουσία της χώρας μας.
Στην παρουσίαση-αποτύπωση αυτής της «στιγμής» του ελληνικού κοσμήματος, είναι απαραίτητη η αναφορά και στην ιστορία του. Αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την τιμητική συμμετοχή των Μουσείων μας με αντιπροσωπευτικά κοσμήματα-αντίγραφα. Η έκθεση φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά αντίγραφα εκθεμάτων από τα: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Eπιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο, και  Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.
Tα πιστά αντίγραφα από το Εθνικό Αρχαιολογικό, Επιγραφικό &Νομισματικό Μουσείο καιΒυζαντινό& Χριστιανικό Μουσείο τα παραχωρεί το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων – ΤΑΠ.
Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει δυναμικά στην Έκθεση και με μία νέα δράση. Το αναμνηστικό μετάλλιο του 2014 δόθηκε σε έξι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στην έκθεση, προκειμένου να εμπνευστούν από αυτό και να επιδείξουν την υψηλή καλλιτεχνική αισθητική τους στη κοσμηματοτεχνία ενσωματώνοντάς το σε σύγχρονες προσωπικές τους συνθέσεις και δημιουργίες.
Σχεδιάζεται επίσης ένα αφιέρωμα σε κοσμήματα που δημιουργήθηκαν για μεγάλες θεατρικές παραστάσεις από τον Ηλία Λαλαούνη και τον Γιάννη Μετζικώφ.

Τιμητικά επίσης συμμετέχουν και:

  • το  Ίδρυμα Γεώργιου Ζογγολόπουλου με κοσμήματα- έργα του Γλύπτη,
  • το Λύκειον των Ελληνίδων με κοσμήματα από τις συλλογές του και
  • η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας.
Συμμετέχουν οι σχεδιαστές: Μυρτώ Αναστασοπούλου, Δάφνη Βαλέντε, Λιάνα Βουράκη, Μάριος Βουτσινάς, Ελένη Δασκαλάκη, Μαριλίνα Δεληγιαννοπούλου, Μάξιμος Ζαχαριάδης, Μάγια Ζούλοβιτς, Κατερίνα Ιωαννίδη, Σταυρούλα Καζιάλε, Σπύρος Κανάκης, Μαρία Καπρίλη, Τίνα Καραγεώργη, Ραλλού Κάτσαρη, Απόστολος Κλειτσιώτης, Βάλλυ Κοντίδη, Μαρία Κοντογιωργάκη, Βούλα Καραμπατζάκη, Φωτεινή Κωστούλη, Ιλεάνα Μακρή, Μέλανι Γεωργακοπούλου, Μαρία Μηλίτση, Σαρίνα Μπέζα, ΝτόλυΜπουκογιάννη, Λιάνα Παττίχη, Michael Pelamidis, Μαρία Πετζετάκη, Μαριάννα Πετρίδη, Μαριλού Προκοπίου, Θεόδωρος Σαββόπουλος, Μαίρη Σαμόλη, Πολίνα Σαπουνά Έλλις, Γιάννης Σεργάκης, Χριστίνα Σούμπλη και η Λίνα Φανουράκη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης σχεδιάζεται και θα εκδοθεί το 2ο λεύκωμα με φωτογραφίες και κείμενα που περιλαμβάνουν αναλυτικά την ιστορική αναδρομή καθώς και τις 36 συμμετοχές των καλλιτεχνών.
Με αφορμή την έκθεση η Μαίρη Σαμόλη δημιούργησε το δεύτερο συμβολικό στεφάνι από κοσμήματα και των 36 καλλιτεχνών.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Enterprise Greece, και του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, με κύριο ζητούμενο να εξαχθεί και να παρουσιαστεί σε άλλες χώρες του κόσμου, έχοντας ήδη κερδίσει «εισιτήρια» για τις Βρυξέλλες στο μεγίστης προβολής κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου και για το Dubai στο World Trade Center με τη στήριξη του Enterprise Greece.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη στήριξη της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας.

Την αρχιτεκτονική μελέτη και τον σχεδιασμό του χώρου της έκθεσης επιμελείται η APK Αrchitects – Αλεξία Αναστασοπούλου και Μαρία Κυριαζή.
MadeinGreece λοιπόν!!! Για να υποστηρίξουμε τη δημιουργική Ελληνικότητά μας και την ιστορία της και να κάνουμε το «MadeinGreece» Τίτλο Τιμής.
Info: “AJewelMadeinGreece” Έκθεση Σύγχρονου Δημιουργικού Κοσμήματος, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Νέοι Φούρνοι», 8 έως 15 Φεβρουαρίου 2015.

Διοργάνωση Smart7 Art
 «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων : Πειραιώς 100, Γκάζι, 210.34.53.548 press@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com
Πρόσβαση:Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00-20.00

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.