Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα:
«…ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΩΝ ΕΥΡΗΜΑ…» και «Μύθοι…μύθοι…παραμύθι»:
Ιστορίες με μυθικά πλάσματα
17 – 26 Ιουνίου 2014
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει δύο από τα δέκα εκπαιδευτικά του προγράμματα της σχολικής χρονιάς 2013 -2014, με στόχο να προσφέρει μια καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση σε οικογένειες με μικρά παιδιά.
Πρόκειται για τα δύο νέα σχολικά προγράμματα που σχεδίασε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου και πραγματοποίησε το 2014:
1) Το πρόγραμμα με τίτλο «…ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΩΝ ΕΥΡΗΜΑ…» θα διεξάγεται στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 13 χρονών. Σκοπός του είναι να μάθουν τα παιδιά πόσο σημαντική ήταν η μουσική παιδεία στην αρχαία Ελλάδα και με ποιες πτυχές της ζωής του ανθρώπου συνδέεται αυτή διαχρονικά.
Με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου τα παιδιά ερευνούν στους εκθεσιακούς χώρους και αντλούν πληροφορίες τόσο για τη μουσική όσο και για τα αρχαία μουσικά όργανα. Χρησιμοποιούνται αντίγραφα αρχαίων μουσικών οργάνων (λύρα αυλός, σείστρο, τύμπανο, κύμβαλα, μονοκάλαμος σύριγξ και ρόπτρον) που τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μουσικά κομμάτια που ερμηνεύει ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Ξανθούλης με ανακατασκευασμένη αρχαία λύρα.
Στο τέλος, τα παιδιά μαθαίνουν με τη βοήθεια της παράστασης του θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης σε αρχαίο μουσικό αγώνα» για τους αρχαίους μουσικούς αγώνες, αναπτύσσοντας τις δημιουργικές τους ικανότητες με έναν ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο.
Θα διεξαχθούν 6 προγράμματα από 17 έως 26 Ιουνίου 2014. Μέγιστος αριθμός 20 παιδιά ανά πρόγραμμα.
Διάρκεια προγραμμάτων: 2 ώρες
Ώρες διεξαγωγής: 11:00 π.μ.-13:00 μ.μ.
Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Έναρξη δηλώσεων: 10 Ιουνίου 2014
Υπεύθυνη Προγραμμάτων : Μαρία Σελέκου, Αρχαιολόγος
Tηλ. Επικοινωνίας: 2132144813.
Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή
9:30 π.μ. – 12:30 μ.μ.
2) Το πρόγραμμα με τίτλο «Μύθοι…μύθοι…παραμύθι»: Ιστορίες με μυθικά πλάσματα θα διεξάγεται στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 7 χρονών. Στόχος του είναι η γνωριμία των παιδιών με μυθικά πλάσματα της αρχαιότητας που απεικονίζονται σε αγγεία.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά μέσα από αφήγηση παραμυθιού με τη βοήθεια γαντόκουκλων, διάλογο και χρήση εποπτικού υλικού εξοικειώνονται με τον τρόπο κατασκευής των αγγείων και παράλληλα γνωρίζουν τον κένταυρο, τη σφίγγα, τη σειρήνα και τη Γοργώ. Μαθαίνουν τους μύθους που κρύβουν τα μυθικά πλάσματα και καλούνται να τα αναγνωρίσουν με τη βοήθεια αντιγράφων αγγείων και ειδωλίων.
Στη συνέχεια, τα παιδιά πραγματοποιούν έρευνα στους εκθεσιακούς χώρους και αναπτύσσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες εμπνεόμενα από τα εκθέματα του μουσείου.
Θα διεξαχθούν 6 προγράμματα από 17 έως 26 Ιουνίου 2014. Μέγιστος αριθμός 20 παιδιά ανά πρόγραμμα.
Διάρκεια προγραμμάτων: 1 ώρα
Ώρες διεξαγωγής: 11:00 π.μ.-12:00 μ.μ.
Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Έναρξη δηλώσεων: 10 Ιουνίου 2014
Υπεύθυνη Προγραμμάτων : Παναγιώτα Κουτσιανά, Αρχαιολόγος
Tηλ. Επικοινωνίας: 2132144814.
Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή
9:30 π.μ. – 12:30 μ.μ.
Ηλεκτρονική δ/νση: www.namuseum.gr
E-mail: eam@culture.gr και predu.eam@culture.gr


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.