Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Χορικά από την Αντιγόνη Με την Πέμη Ζούνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Χορικά από την Αντιγόνη Με την Πέμη Ζούνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

www.namuseum.gr
Παρασκευή, 13 Ιουνίου, ώρα 19:00
Αίθουσα του Βωμού
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει τα χορικά από την τραγωδία Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε απαγγελία της Πέμης Ζούνη και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Νίκου Ξανθούλη.
Στα χορικά της Αντιγόνης, ο Σοφοκλής, αρχίζοντας από τον ίδιο τον άνθρωπο και τις κατακτήσεις του, αναφέρεται στην εξουσία των θεών, στον έρωτα, στο διονυσιακό πνεύμα και τη λογική, προσδίδοντάς τους πανανθρώπινη διάσταση. Η ομορφιά των εικόνων, που δημιουργεί με το λόγο του ο μεγάλος δραματουργός, συνάδει με τα εκθέματα που μπορούν να ανακαλύψουν οι επισκέπτες στις αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Τα χορικά μελοποιήθηκαν στα αγγλικά, στη δόκιμη καλλιτεχνική μετάφραση των Robert Littman και Ruth Fainlight, και ερμηνεύονται από τον Νίκο Μερτζάνο. Η ελληνική μετάφραση είναι του Κώστα Γεωργουσόπουλου. Ο Αλέκος Χρηστίδης στα κρουστά και ο συνθέτης στην αρχαία λύρα συνοδεύουν την απαγγελία και το τραγούδι.
Η είσοδος στο μουσείο για την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη μετά τις 6.45.
Γενικός συντονισμός-επιμέλεια: Δρ Γεώργιος Κακαβάς
Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Δέσποινα Καλεσοπούλου, Εύη Παπαδοπούλου
Τηλέφωνα: 213214 4837, 213214 4807, 213214 4891


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.