Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Έκθεση κοσμημάτων μαθητών του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών με έμπνευση τα αρχαία κοσμήματα του μουσείου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Έκθεση κοσμημάτων μαθητών του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών με έμπνευση τα αρχαία κοσμήματα του μουσείου

Σάββατο, 14 Ιουνίου, ώρα 18:30
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014, που για τη φετινή χρονιά έχει τον ιδιαίτερο θεματικό τίτλο «Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν», το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει έκθεση κοσμημάτων που φιλοτέχνησαν μαθητές του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, ο καλλιτεχνικός όμιλος του σχολείου με την εποπτεία του καθηγητή εικαστικών κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και της κοσμηματοποιού Ντέπης Τουσεμίτη επισκέφτηκαν τρεις φορές το Μουσείο. Περιηγήθηκαν με την καθοδήγηση αρχαιολόγων του Τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις αίθουσες που εκτίθενται έργα κοσμηματοτεχνίας και στη συνέχεια,
δημιούργησαν κοσμήματα από ορείχαλκο, αντλώντας έμπνευση από τα πλούσια διακοσμητικά θέματα και σχήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον μνημειακό προθάλαμο του μουσείου. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ Γεώργιος Κακαβάς και ο διευθυντής του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών κ. Κωστής Κοντογιάννης.
Η έκθεση θα φιλοξενείται στην Αίθουσα 39 από τις 14 έως και τις 30 Ιουνίου 2014.
Γενική εποπτεία: Δρ Γεώργιος Κακαβάς
Επιμέλεια έκθεσης: Α.Χριστοπούλου, Δ.Καλεσοπούλου, Μ.Δρούγκα, Γ.Καραμαργιού


www.namuseum.gr

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.