Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: “Όταν το σώμα συναντά τη γλυπτική και τη ζωγραφική” Performance της Αιμιλίας Μπουρίτη
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

“Όταν το σώμα συναντά τη γλυπτική και τη ζωγραφική” Performance της Αιμιλίας Μπουρίτη

Η Αιμιλία Μπουρίτη παρουσιάζει την performance “Όταν το σώμα συναντά τη γλυπτική και τη ζωγραφική”, την Παρασκευή 11 Απριλίου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο, στο πλαίσιο της έκθεσης των Θ. Παπαγιάννη και Ν. Δεσεκόπουλου.
«Η ιδέα της performance ξεκίνησε όταν επισκέφτηκα την έκθεση του Θεόδωρου Παπαγιάννη στη Θεσσαλονίκη, η εμπειρία μου ήταν δυνατή καθώς τριγυρνούσα ανάμεσα στις τοτεμικές φιγούρες.
Οι αρχετυπικές αυτές μορφές για μένα ανέπνεαν και στέκονταν μάρτυρες πέρα από την προσωπική μου ιστορία ήταν μάρτυρες μιας πανανθρώπινης ιστορίας. Πρόγονοι, πνεύματα, βουνά, ήχοι λες και είχαν υλοποιηθεί μπροστά μου.
Ως performer (δύσκολο να μεταφραστεί στα ελληνικά ο όρος και δεν θα ήθελα να τον περιορίσω στην μετάφραση εκτελέστρια), αισθάνθηκα το σώμα μου να εκφράσει τις δυνάμεις και τις ενέργειες που εκπέμπονται από τα γλυπτά αυτά.
Ως καλλιτέχνης στην πορεία μου μελετώντας τα κυκλαδικά, μυκηναϊκά και θηβαϊκά ειδώλια τη φόρμα και τη δυναμική τους έψαχνα μέσα από το σώμα  να κινηθώ από δυνάμεις κοσμικές άλλες φορές φωτεινές άλλες φορές χθόνιες.
Θεωρώ το σώμα πύλη που εκφράζει αρχέγονες αλλά και σύγχρονες κινήσεις, είναι μία ζωντανή ύλη που μετατρέπεται σε γλυπτικές φόρμες και χαρακτικές δυναμικές.
Η performance εμπνέεται από τα οικουμενικά σύμβολα των γλυπτών δημιουργώντας  μία τελετουργία όπου το σώμα  μεταμορφώνεται σε ζωντανό γλυπτό και χαράζει τον εαυτό του και το χώρο.
Είναι τιμή μου να παρουσιάσω την performance αυτή στο πλαίσιο της έκθεσης του Θεόδωρου Παπαγιάννη και του Νίκου Δεσεκόπουλου» σημειώνει η χορογράφος & εικαστικός Αιμιλία Μπουρίτη.
Διάρκεια έκθεσης: έως 29 Απριλίου
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων: Κτίριο Α,  Γερμανικού και Μυλλέρου, Μεταξουργείο, στάση Μετρό: Μεταξουργείο,τηλ.:  210 52 02 420 – 1
Ώρα performance: 19.00
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη: 10:00 - 21:00, Τετάρτη - Σάββατο: 10:00 - 19:00,
Κυριακή: 10:00 - 15:00, Δευτέρα κλειστά


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.