Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 7η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (16-23 Μαρτίου 2014) στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

7η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (16-23 Μαρτίου 2014) στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (16-23 Μαρτίου 2014)
στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), συνδιοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρώπη και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Πρώτη δράση για την Εβδομάδα, θα είναι η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. και την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.):
  • στις 16/3 στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Άλσος Περιστερίου &
  • 17/3 στο Μουσείο των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων στο σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου «ΠΕΙΡΑΙΑΣ», που φέτος κλείνει 145 χρόνια λειτουργίας.
Παράλληλα και καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας θα λειτουργεί Εθελοντική Αιμοδοσία και στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος για τα τροχαία στη χώρα μας.
Η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας και οι άνθρωποι του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και του Σ.Ε.Σ. θα βρίσκονται:
  • την Κυριακή 16/3 στο Άλσος Περιστερίου και
  • στις 17-19/3 στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων (ΗΣΑΠ «Πειραιάς»)
για να υποδεχτούν το κοινό και να το εκπαιδεύσουν μέσω βιωματικών εφαρμογών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Παιδιά, νέοι, έφηβοι και όλων των ηλικιών επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τον ειδικό εξοπλισμό προσομοίωσης που διαθέτει το Ινστιτούτο και να εκπαιδευτούν σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. 
Στις 21 Μαρτίου, η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ινστιτούτου θα βρίσκεται στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου όπου θα γίνουν δράσεις για την οδική ασφάλεια με τη συμμετοχή εκπροσώπων και
τις επόμενες ημέρες θα είναι στη Ναύπακτο (22-23/3).
Χορηγός επικοινωνίας των δράσεων είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που στηρίζει το έργο μας.
Μαζί με τις παραπάνω δράσεις, στο πλαίσιο της Εβδομάδας:
θα διεξαχθεί Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και του Ι.Ο.ΑΣ. για τους Δείκτες Απόδοσης Μέτρων Οδικής Ασφάλειας (PIN – Performance Index), με θέμα «Greece’s Road Safety in a European context» (19/3),
θα γίνει η Βράβευση του «Τροχονόμου της Χρονιάς» και των «Εθελοντών της Χρονιάς» του Ι.Ο.ΑΣ. (19/3)
  • θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για την Οδική Ασφάλεια σε Λύκεια της χώρας σε συνεργασία με την εταιρεία Microsoft Ελλάς (18/3)
  • θα υλοποιηθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια στο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας που φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Μουσείο Τεχνολογίας και Επιστημών, Αίθουσα «Εκκρεμές του Φουκώ») (20/3)
  • θα εορταστεί η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» (22/3) παράλληλα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και αφίσας σε συνεργασία με τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας (Αττική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ΓΕΦΥΡΑ, Εγνατία Οδός, Νέα Οδός – Κεντρική Οδός, ΜΟΡΕΑΣ, Ολυμπία Οδός) καθώς και με μετάδοση σχετικού ραδιοφωνικού μηνύματος.
Περισσότερα στο website www.ioas.gr
και
http://www.avenuefortrafficsafety.eu//




Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.