Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: «HAVING THEIR SAY» στο Πάρκο Ελευθερίας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«HAVING THEIR SAY» στο Πάρκο Ελευθερίας

Έκθεση φωτογραφίας υπό τον τίτλο «HAVING THEIR SAY», διοργανώνουν από τις 28 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Η Έκθεση αφορά ένα εν εξελίξει έργο φωτογραφικής καταγραφής των πτυχών της ζωής των Ευρωπαίων νέων, σε μια χρονική περίοδο όπου η Ευρώπη βιώνει μεγάλη αβεβαιότητα αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα.
Διακεκριμένοι φωτογράφοι από την Τσεχία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα έχουν καταγράψει και μας παρουσιάζουν, μέσω της δυναμικής της φωτογραφίας, στιγμές των νέων των χωρών τους, δημιουργώντας έναν μοναδικό καμβά ιστοριών, ικανών να αναδείξουν την προοπτική των επίκαιρων κοινωνικών προκλήσεων της Ευρώπης. Οι φωτογραφίες από τις πέντε χώρες θα παρουσιαστούν σε άμεση συνομιλία με αυτές των νέων της Αθήνας που έχουν ανταποκριθεί στο αντίστοιχο OPEN CALL της Έκθεσης, που υπήρξε ενεργό από τις 15 Ιανουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου 2014. Θα δημιουργηθεί έτσι ένα ψηφιδωτό εικόνων, μέσα απ’ το οποίο οι νέοι θα εκφράζουν τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητές τους, αποτυπωμένες πότε από έναν εξωτερικό παρατηρητή και πότε από τους ίδιους.
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Γιάννης Κόντος (Ελλάδα), Robin Maddock (Τσεχία), Benedicte Kurzen (Λετονία), Maciek Nabrdalik (Πολωνία), Donald Weber (Ρουμανία)
Επιμέλεια: Μαρία Σφυράκη
Συνεπιμελήτρια: Γεωργία Βουδούρη
Διάρκεια: 28 Μαρτίου - 25 Απριλίου 2014
Επίσημο finissage: 13 Απριλίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 10:00-20:00, Κυριακή: 10:00-14:00
Διεύθυνση: Κέντρο Τεχνών-Πάρκο Ελευθερίας / Βασ. Σοφίας (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής)
Τηλέφωνο: +30 2102822981 | +30 6972660709
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η Έκθεση «HAVING THEIR SAY» γεννήθηκε στο πλαίσιο του project «SEA CHANGE» το οποίο ξεκίνησε το 2012 με τη χρηματοδότηση των ΕΕΑ Grants και Norway Grants, αναθέτοντας σε διακεκριμένους φωτογράφους από την Τσεχία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα να καταγράψουν μέσω της παρεμβατικής τέχνης τους τμήματα της νεολαίας των χωρών τους, δημιουργώντας ένα μεστό σύνολο αφηγήσεων, με σκοπό να ιχνηλατήσουν τις τρέχουσες προκλήσεις στον ευρωπαϊκό χώρο.
Η Έκθεση Φωτογραφίας HAVING THEIR SAY, επιθυμώντας να χρησιμοποιήσει την τέχνη ως μέσο δημιουργίας αντιδράσεων, προσκάλεσε τους νέους της Αθήνας, ηλικίας 15 έως 25 ετών, σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας, που υπήρξε ενεργός από τις 15 Ιανουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου 2014. Οι φωτογραφίες τους δημοσιεύονταν στην επίσημη σελίδα της Έκθεσης στο Facebook, δημιουργώντας κατ’αυτόν τον τρόπο έναν διαδικτυακό χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και βιωματικής μάθησης, μια διαδικασία σκέψης και στοχασμού με «ομιλητές» τους νέους.
Στόχος της Έκθεσης είναι να αναδείξει τη συνεχή και έντονη παρουσία των νέων στον δημόσιο χώρο, τις ανάγκες τους για έκφραση μέσω αυτού, την επιθυμία τους να συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα, αναλαμβάνοντας δράση. Για το λόγο αυτό η έκθεση θα πλαισιώνεται και από παράλληλες δράσεις και εργαστήρια, υπενθυμίζοντάς μας ότι ο πολιτιστικός πλούτος των νέων έγκειται στο γεγονός της επιθυμίας τους «εκτεθούν», προκειμένου να εκφράσουν κάτι που νιώθουν.
«Τι εφόδια παρέχουμε στους νέους ώστε να αποτελέσουν ενεργό μέρος της λύσης των κοινωνικών ζητημάτων;»
Τα EEA και Νοrway Grants στοχεύουν στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Σφυράκη
Επιμελήτρια - Υπεύθυνη Διοργάνωσης
+30 2102822981 | +30 6972660709
E-mail: havingtheirsay@gmail.com
www.facebook.com/havingtheirsay

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.