Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ο θρυλικός Ντον του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο θρυλικός Ντον του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας»

Στα πλαίσια της πολιτιστικής συνεργασίας του Δήμου Περιστερίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή, παρουσιάζεται ο θρυλικός Ντον του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:00 στο θέατρο "Πολιτών", με είσοδο ελεύθερη και με υπέρτιτλους στα ελληνικά.
Η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη σκιαγραφεί τα περίπλοκα κίνητρα των ηρώων, τους οποίους βγάζει από το ροκοκό κάδρο που ορίζει το λιμπρέτο και τους τοποθετεί στη σημερινή εποχή.
Η νέα παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» διηγείται την ιστορία του Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι, του βλάσφημου άντρα που οι άνδρες θαυμάζουν για το θάρρος του και οι γυναίκες για τη σκανδαλώδη φήμη του. Ο Ντον Τζοβάννι μοιάζει ένας άνθρωπος χωρίς αισθήματα, χωρίς συμπόνια, χωρίς αίσθηση του δικαίου. Ταυτόχρονα όμως ενσαρκώνει τις αξίες του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, του ανθρώπου που είναι κύριος του εαυτού του και των επιθυμιών του, που ορίζει τη μοίρα του και δεν στέκεται πλέον με φόβο απέναντι στο Θεό.     
Πρόκειται για μια ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή όπερας, η οποία παρουσιάζεται σε απρόσμενους χώρους, εκτός παραδοσιακών θεάτρων, με συνοδεία πιάνου και με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της ΕΛΣ. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:  
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης, Σκηνικά: Βασιλική Παπαδοπούλου, Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου, Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας, Μουσικολογική επιμέλεια: Δημήτρης Γιάκας, Πιάνο:  Φρίξος Μόρτζος.
ΔΙΑΝΟΜΗ: Ντον Τζοβάννι: Νίκος Κοτενίδης, Διοικητής/Μαζέττο: Κώστας Ντότσικας, Ντόννα Άννα: Σοφία Κυανίδου, Ντον Οττάβιο: Nίκος Στεφάνου, Ντόννα Ελβίρα: Γεωργία Ηλιοπούλου, Λεπορέλλο: Δημήτρης Κασιούμης, Tσερλίνα: Βάσια Ζαχαροπούλου.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.