Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πρώτη παρουσίαση -Μουσείο Μαρία Κάλλας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Πρώτη παρουσίαση -Μουσείο Μαρία Κάλλας

Μια πρώτη ξενάγηση στο Μουσείο Μαρία Κάλλας που θα στεγαστεί  σε τετραώροφο νεοκλασικό ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων, επί της οδού Μητροπόλεως 44, πραγματοποιείται την Τετάρτη 2 Απριλίου, στη μία μετλα το μεσημέρι, στο επί ανακατασκευή κτίριο.    
Ζώντας την εποχή της στιγμιαίας ενημέρωσης και εικόνας, είναι σημαντικό  να γίνει κάτι πιο ουσιαστικό και ουσιώδες, κάτι που θα μείνει στη πόλη, θα τιμά τη χώρα και τους ανθρώπους που τη δόξασαν  στη σύγχρονη ιστορία της.
Η δημιουργία του Μουσείου Μαρία Κάλλας στη  Αθήνα είναι μία επιτακτική ανάγκη.
Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας  τη  χαρά της δημιουργίας του Μουσείου. Θα σας ξεναγήσουμε «ψηφιακά», με βάση τη  μουσειολογική και μουσειογραφική  μελέτη των ειδικών, που ασχολήθηκαν μαζί της.
Το Μουσείο Μαρία Κάλλας,  θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2015  και θα στεγαστεί,  στο τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο 1.070τ.μ., επί της οδού Μητροπόλεως 44.
Στο μουσείο ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει τη φωνή της μεγάλης σοπράνο και να μάθει για τη ζωή και την τέχνη της.  Σημαντικοί ρόλοι που ερμήνευσε, άνθρωποι που την καθόρισαν, προσωπικά της αντικείμενα, αξιομνημόνευτες στιγμές της καριέρας της, θα παρουσιάζονται μέσα από τη συλλογή της Τεχνόπολις, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, εμβληματικές φωτογραφίες και ψηφιακές εφαρμογές.
Το μουσείο θα συμπληρώνουν ένα υπερσύγχρονο θεματικό πωλητήριο και ένα μπιστρό με το όνομα "La divina", ενώ θα διαθέτει και μια mediatheque (βιβλιοθήκη και δισκοθήκη με χώρο ακρόασης) και αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, master classes και μικρές συναυλίες.
Για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου θα γίνουν μικρής κλίμακας προσαρμογές στο κτίριο, ενώ θα εργαστούν σειρά επιστημόνων και καλλιτεχνών, με στόχο ένα αποτέλεσμα πρωτότυπο και σύγχρονο, αντάξιο της φήμης και της ποιότητας της διεθνούς Ελληνίδας καλλιτέχνιδος.
Το Μουσείο Μαρία Κάλλας θα είναι το πρώτο επισκέψιμο μουσείο με μόνιμη έκθεση και αυθεντικά αντικείμενα της καλλιτέχνιδος και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τον τουρισμό και την πολιτιστική ζωή της πόλης της Αθήνας.
Για περισσότερες πληροφορίες
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548, 210 3475518
press@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.