Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δωρεάν προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Δήμου Περιστερίου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δωρεάν προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Δήμου Περιστερίου

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΩΡΑ 20:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Συνεχίζονται οι προβολές κάθε Τετάρτη, ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Εθν. Αντιστάσεως & Καραθεωδορή). Είσοδος Ελεύθερη. www.facebook.com/KINHMATOGRAFIKH.LESXH.PERISTERIOU
Αφιέρωμα: Ντίβες της Μεγάλης Οθόνης (Μέρος Α')
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Μαρτίου     Μπέτι Ντέιβις
ΜΑΡΑΜΕΝΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ
MR. SKEFFINGTON
Αμερικάνικη ταινία παραγωγής 1944
Σκηνοθεσία. Βίνσεντ Σέρμαν.
Πρωταγωνιστούν. Μπέτι Ντέιβις, Κλοντ Ρέινς, Τζορτζ Κουλούρις.
Διάρκεια. 145 λεπτά
To 1914 μια πανέμορφη αλλά φαντασμένη κοπέλα η Φάνι Τρέλις αναγκάζεται να παντρευτεί τον εργοδότη του αδερφού της Τζομπ Σκέφινγκτον ο οποίος είναι κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερος της. Η Φάνι δέχεται αυτό το γάμο μόνο και μόνο για να σώσει τον αδερφό της Τρίπι, ο οποίος καταχράστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό από τα ταμεία της εταιρίας του Τζομπ. Ο γάμος μεταξύ των δυο τους είναι γεμάτος προβλήματα που πηγάζουν κυρίως από τον υπερφίαλο χαρακτήρα της Φάνι, η οποία μοιάζει μόνο να ενδιαφέρεται εξωτερική της εμφάνιση. Μετά τη γέννηση του παιδιού τους κι αφότου ο αδερφός της Φάνι σκοτώνεται στον πόλεμο, το ζευγάρι χωρίζει. Η μοίρα πρόκειται να παίξει άσχημα παιχνίδια στην φαντασμένη Φάνι η οποία αρρωσταίνει από διφθερίτιδα και χάνει την ομορφιά της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Απριλίου     Ίνγκριτ Μπέργκμαν
ΣΤΡΟΜΠΟΛΙ     STROΜBOLI
Ιταλική ταινία παραγωγής 1950
Σκηνοθεσία. Ρομπέρτο Ροσελίνι.
Πρωταγωνιστούν. Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Μάριο Βιτάλε.
Διάρκεια. 107 λεπτά
Η Κάριν, λοιπόν, είναι μια Λιθουανή. Βρίσκεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στη μεταπολεμική Ιταλία του 1948 και προσπαθεί να ξεφύγει. Θέλει να βγάλει βίζα για την Αργεντινή. Δεν τα καταφέρνει όμως και αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση γάμου που της κάνει ο Αντόνιο, ένας ψαράς από το Στρόμπολι. Όταν όμως οι νεόνυμφοι θα έρθουν να ζήσουν στο νησί η κάποτε καλοζωισμένη Κάριν πνίγεται στη σκληρή ζωή του νησιού, αλλά και του συντηρητισμού των λιγοστών κατοίκων. Από την άλλη οι συχνές καταστροφικές εκρήξεις του ηφαιστείου, δεν αφήνουν περιθώριο να γίνει εφικτή η ζωή της εκεί. Ο Ροσελίνι χρησιμοποιεί τους κατοίκους του νησιού για να κάνει την ταινία του και τους καταγράφει σαν να κάνει ρεπορτάζ. Καταφέρνει και μας παραθέτει μια αλληγορική εκδοχή του μεταπολεμικού κόσμου γεμάτη από αδιέξοδα και συνεχείς ματαιώσεις. Ο Ροσελίνι κινηματογραφεί το φυσικό περιβάλλον του νησιού. Το ηφαίστειο που εμπεριέχει ταυτόχρονα τις έννοιες της καταστροφής και της αναγέννησης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Απριλίου     Όντρεϊ Χέμπορν
ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΥΧΤΩΣΕΙ 
WAIT UNTIL DARK
Αμερικάνικη ταινία παραγωγής 1967
Σκηνοθεσία. Τέρενς Γιανγκ.
Πρωταγωνιστούν. Όντρεϊ Χέμπορν, Άλαν Άρκιν, Ρίτσαρντ Κρένα
Διάρκεια. 108 λεπτά
Μια γυναίκα, η Λίζα ταξιδεύει με το αεροπλάνο έχοντας στην κατοχή της μια κούκλα που περιέχει στην κοιλιά της μεγάλη ποσότητα ηρωίνης. Όταν φτάνει στη Νέα Υόρκη, καταλαβαίνει ότι κάποιος την παρακολουθεί και αφήνει την κούκλα στα χέρια ενός συνεπιβάτη της του Σαμ Χέντριξ. Η Λίζα εξαφανίζεται και ο Σαμ πηγαίνει την κούκλα στο σπίτι του, στο οποίο ζει με την τυφλή του σύζυγο Σούζι. Μέρες αργότερα δυο μικροαπατεώνες, ο Μάικ Τάλμαν και ο Καρλίνο, οι οποίοι επρόκειτο να συναντήσουν τη Λίζα για να τους δώσει ποσότητα ηρωίνης, βρίσκουν τη γυναίκα νεκρή. Ο δολοφόνος, Χάρι Ρόουτ (Άλαν Άρκιν) ο σύζυγος της Λίζα, που τη σκότωσε επειδή τον πρόδωσε τους αναγκάζει να τον βοηθήσουν να βρει την κούκλα. Ο Μάικ παρουσιάζεται λοιπόν στη Σούζι, ως φίλος του Σαμ (που λείπει πάλι σε ταξίδι) από το στρατό και της λέει ο σύζυγος της είναι μέλος κυκλώματος ναρκωτικών και προσπαθεί να την πείσει να τον βοηθήσει να βρει την κούκλα. Ο σατανικός Ρόουτ έχει όμως την τελευταίο λόγο, έχοντας σκοτώσει τους δυο συνεργούς του, μένει μόνος στο σκοτεινό σπίτι με τη Σούζι, η οποία όντας τυφλή πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις της για να σωθεί.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Απριλίου     Μπριζίτ Μπαρντό

ΥΒΕΤ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ    EN CAS DE MALHEUR
Γαλλική ταινία παραγωγής 1958
Σκηνοθεσία. Κλοντ Οτάν Λαρά.
Πρωταγωνιστούν. Μπριζίτ Μπαρντό, Ζαν Γκαμπέν.
Διάρκεια. 122 λεπτά
Η Υβέτ είναι μια αφελής, νέα και όμορφη κλέφτρα, που στη διάρκεια μιας ληστείας θα τραυματίσει τη γυναίκα του ιδιοκτήτη. Η συνεργός της συλλαμβάνεται και προκειμένου να γλυτώσει την καταδίκη απευθύνεται στον φτασμένο δικηγόρο Αντρέ Γκομπιλό. Εκείνος θα την αθωώσει και θα την βάλει υπό την προστασία του. Εκείνη γίνεται ερωμένη του αλλά εξακολουθεί να είναι διχασμένη ανάμεσα στον ευκατάστατο γηραιό δικηγόρο και τον νεαρό εραστή της Ματσέτι, ένα φοιτητή ιατρικής. Ο Αντρέ μετακομίζει με την ερωμένη του σε νέο σπίτι εγκαταλείποντας την οικογενειακή εστία και λίγο αργότερα μαθαίνει ότι η Υβέτ εγκυμονεί το παιδί του. Το ανεξέλεγκτο πάθος και η αφέλεια της όμως θα την οδηγήσουν για μια τελευταία, μοιραία φορά στο φτωχικό δωμάτιο του νεαρού εραστή της...

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Απριλίου    Μέριλιν Μονρόε

ΕΛΑ Ν' ΑΓΑΠΗΘΟΥΜΕ
LET'S MAKE LOVE
Αμερικάνικη ταινία παραγωγής 1960
Σκηνοθεσία. Τζορτζ Κιούκορ.
Πρωταγωνιστούν. Μέριλιν Μονρόε, Ιβ Μοντάν, Τόνι Ράνταλ.
Διάρκεια. 119 λεπτά
Όταν ο εκατομμυριούχος Ζαν Μαρκ Κλεμέντ πληροφορείται πως θα είναι αντικείμενο σάτιρας σε μια επικείμενη θεατρική παράσταση αποφασίζει να διεκδικήσει το ρόλο παίζοντας... τον εαυτό του! Εκεί συναντά την συμπρωταγωνίστριά του, Αμάντα, που την ερωτεύεται κεραυνοβόλα αλλά χωρίς ανταπόκριση. Έτσι, ο Κλεμέντ ξεκινά απεγνωσμένες προσπάθειες να βελτιώσει τη σκηνική του παρουσία σκοπεύοντας ταυτόχρονα να κερδίσει την καρδιά της Αμάντα. Υποψήφιo για Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής.




Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.