Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Απρίλιο στο Παιδικό Μουσείο
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Απρίλιο στο Παιδικό Μουσείο

Εκπαιδευτικά προγράμματα διαφορετικών θεματικών για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, διοργανώνει τον Απρίλιο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.
Αναλυτικότερα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων αφορούν στις πέντε αισθήσεις.  Τα παιδιά πειραματίζονται και αντιλαμβάνονται κάθε δύο μήνες μια διαφορετική αίσθηση και έτσι ανακαλύπτουν τον κόσμο στον οποίο ζουν.
Τα Σαββατοκύριακα του Απρίλιου και την περίοδο του Πάσχα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα αφιερωμένα στην αίσθηση της «όσφρησης» και στο Πάσχα και είναι τα εξής:
Σάββατο 5 Απριλίου & Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και
«Ένας σκύλος ανιχνεύει»
Με ποιον τρόπο ένας σκύλος εκφράζει τα συναισθήματά του; Τις ανάγκες του; Τα παιδιά αναγνωρίζουν το σημαντικό ρόλο που παίζει η όσφρηση για τους σκύλους, εξοικειώνονται με τρόπους προστασίας των ζώων αυτών και δημιουργούν τη δική τους κινούμενη μακέτα με έναν σκύλο.
Σάββατο 12 Απριλίου - Κυριακή 13 Απριλίου 2014 & Μ.Τρίτη 15 Απριλίου 2014 
«Μια συνταγή για το Πάσχα»
Τα παιδιά παρασκευάζουν τη συνταγή μαζανέτς (mazanec), η οποία είναι ένα παραδοσιακό έθιμο της Τσεχίας, αφού πειραματιστούν με τις ιδιότητες, τη γεύση και τη μυρωδιά των υλικών της.
Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 
«Μύρισε Πάσχα»
Τα παιδιά ανακαλύπτουν και διαχωρίζουν μυρωδιές και γεύσεις του Πάσχα. Συνδέουν τις μυρωδιές με την εποχή της Άνοιξης και κατασκευάζουν το δικό τους ποτ πουρί.
Μ.Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 
«Αυγά και αυγοδρομίες»
Με ποιον τρόπο μπορούμε να βάψουμε τα αυγά χωρίς να ζεστάνουμε το νερό; Τα παιδιά πειραματίζονται πάνω σε έτοιμα βρασμένα αυγά με διάφορους τύπους χρωμάτων ώστε να επιτύχουν τον επιθυμητό στολισμό για το αυγό τους. Κατόπιν επιδίδονται σε έναν αγώνα αυγοδρομίας, με στόχο να σπάσουν όσο λιγότερα αυγά γίνεται.
Μ.Σάββατο 19 Απριλίου 2014 
«Μια λαμπάδα για τη νονά μου»
Γίνεται Πάσχα χωρίς Φως; Τι συμβολίζει το Άγιο Φως της Ανάστασης; Τα παιδιά ανακαλύπτουν το έθιμο της λαμπάδας και δημιουργούν τη λαμπάδα που θα χαρίσουν στους νονούς και τις νονές τους.
Τρίτη 22 Απριλίου & Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 
«Πειράματα στην κουζίνα»
Πόσο εύκολο είναι να ανακατέψουμε το νερό με το λάδι; Με ποιον τρόπο αντιλαμβανόμαστε μια μυρωδιά; Τι μυρίζει; Αυτούς και άλλους προβληματισμούς θα επεξεργαστούν τα παιδιά με τα υλικά της μαγειρικής, πριν φτιάξουν τη συνταγή τους.
Πέμπτη 24 Απριλίου & Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 
 «Ένα όργανο για να μυρίζω»
Τα παιδιά αναγνωρίζουν τα όργανα του σώματος, τη λειτουργία και τη χρησιμότητά τους και επικεντρώνονται στο όργανο της όσφρησης. Μέσα από διάφορα παιχνίδια αντιλαμβάνονται το ρόλο του οργάνου και της αίσθησης της όσφρησης. Δημιουργούν με απλά υλικά κούκλες και παίζουν την ιστορία που θα προτείνουν.
Σάββατο 26 Απριλίου & Κυριακή 27 Απριλίου 2014 και
«Σε γνωρίζω από τη μύτη»
Ποιες διαφορές έχουν οι μύτες των ανθρώπων μεταξύ τους; Των ανθρώπων και των ζώων; Για ποιον λόγο χρειάζονται όλα τα όντα τη μύτη τους; Τα παιδιά παρατηρούν διαφορετικές μύτες, τον τρόπο που το κάθε έμβιο ον αναπνέει και μυρίζει και δημιουργούν τα δικά τους μοντέλα. Στη συνέχεια, σε θέατρο σκιών υποδύονται ρόλους και εκφράζουν τις ιδέες τους.
Τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου και την περίοδο του Πάσχα, έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά ηλικίας 7-12 χρόνων
Κυριακή 6 Απριλίου 2014
«Κεριά και κηροπλάστες»
Τα παιδιά ανακαλύπτουν την τέχνη του κηροπλάστη, το συμβολισμό των κεριών και τη χρήση τους στην καθημερινή μας ζωή. Με υπολείμματα κεριών, δημιουργούν το δικό τους κερί για να στολίσουν το τραπέζι της Λαμπρής.
Κυριακή 13 Απριλίου 2014 & Μ.Τρίτη 15 Απριλίου 2014 
«Οι μουσικές του Πάσχα»
Η πορεία του Ιησού τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι τη σταύρωση και τελικά την ανάστασή του, θα γίνει ένα ταξίδι για την ανακάλυψη της Βυζαντινής μουσικής και τη σύνδεσή της με τα Πάθη του Χριστού. 
Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 
«Πασχαλινά τσουρέκια»
Τα παιδιά βιώνουν ένα έθιμο του Πάσχα που δεν είναι άλλο από την παρασκευή των τσουρεκιών. Γνωρίζουν το συμβολισμό του εθίμου και ανακαλύπτουν και άλλα έθιμα του Πάσχα.
Μ.Πέμπτη 17 Απριλίου 2014
«Το πασχαλινό αυγό σε βιτρό»
Tα παιδιά με αφορμή  τα  έθιμα του Πάσχα ανακαλύπτουν  την  τεχνική του βιτρό. Έπειτα από έρευνα που κάνουν στις διάφορες τεχνικές βιτρό, διακοσμούν τα δικά τους  τρισδιάστατα πασχαλινά αυγά.
Μ.Σάββατο 19 Απριλίου 2014 
«Το φαναράκι της Λαμπρής»
Τι θα γινόταν αν φύσαγε αέρας κι έσβηνε τη λαμπάδα μου; Πώς αλλιώς μπορώ να μεταφέρω το Άγιο φως του Πάσχα;Τα παιδιά κατασκευάζουν το δικό τους χρωματιστό φαναράκι για την Ανάσταση.
Τρίτη 22 Απριλίου & Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 
«Μυρίζει Άνοιξη»
Ζωγραφίζεται η Άνοιξη; Μπορώ να ζωγραφίσω μια μυρωδιά; Πώς τη φαντάζομαι αποτυπωμένη στο χαρτί; Τα παιδιά δημιουργούν ζωγραφιές με αφορμή ανοιξιάτικες μυρωδιές κι οδηγό τη φαντασία τους…
Πέμπτη 24 Απριλίου & Παρασκευή 25 Απριλίου 2014
«Το θορυβόπτερο»
Τι είναι ο ήχος; Με ποιον τρόπο μπορούμε να τον δούμε ή να τον νιώσουμε; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μυστικά του ήχου και εξοικειώνονται με τις ιδιότητές του. Κατόπιν κατασκευάζουν με απλά υλικά το δικό τους θορυβόπτερο.
Κυριακή 27 Απριλίου 2014 και
 «Ένα παραμύθι για να κοιμηθώ παρακαλώ»
Τι είναι άραγε τα όνειρα; Πώς ξορκίζουμε τους εφιάλτες; Τα παιδιά ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του ύπνου… και κατασκευάζουν τον δικό τους εφιαλτοφάγο.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  που θα πραγματοποιηθούν
στις 5, 6, 12, 13, 19, 26, 27 Απριλίου 2014 είναι:
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
στις 15, 16, 17, 22, 23, 24, 25 Απριλίου 2014 είναι:
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας ισχύει έκπτωση 50% επί της αρχικής τιμής
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα των συλλογών παρατηρούν, ανακαλύπτουν και εκφράζονται δημιουργικά! 
Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου-Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη.
Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.            


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.